VAK Penaltybokaal 2016

Gepost in Nieuws voetbal.

Pingels vliegen massaal in het net

ROELOFARENDSVEEN- De finale van het VAK penaltyschieten was vrijdag alweer de afsluiting van de Vakantiespelen dit jaar. En wat een mooi weer voor zo’n afsluiting. En wat een goals. In de kruising, net via de binnenkant paal. Maar die Panenka was misschien wel de mooiste.

De vakantie is weer voorbij. De kinderen gaan weer naar school. De dagelijke gang naar werk komt weer op gang. Toch is er altijd weer de extraatje om het vakantiegevoel nog even vast te houden: het VAK penaltyschieten. Na voorrondes bij de voetclubs in Kaag en Braassem komen de meest getalenteerde penaltynemers bij elkaar om uit te maken waar de bekers naar toe gaan. Dit jaar nog makkelijk met de indeling F, E, D en C junioren, zowel bij de jongens als de meisjes. Met zes clubs in de gemeente, Dosr, Kickers ’69, MMO, ROAC, Woubrugge en WVC zijn dat totaal 48 deelnemers die ieder in ieder geval vijf strafschoppen nemen. Meer dan 200 elf, negen of zeven meter schoten dus die keepers Chiel Geritsma(Dosr) en Mark van der Meer (WVC) voorgeschoteld kregen.

Panenka

Ballen die hard in de kruising of via de binnenkant van paal hard worden ingeschoten zijn per definitie onhoudbaar. Maar zo’n Panenka, dat doet zeer. Zo’n sierlijk boogje recht door het midden in het net zien verdwijnen, dat doet pijn. Extra spannend zijn altijd de shoot-outs. Bij gelijk geeindigde moet er om en om geschoten worden om de winnaar te bepalen. Voor de winnaar stonden de blinkende bekers al klaar. Veel publiek. Spanning. En dan is het soms toch heel moeilijk het leer achter de doelman te deponeren. Terwijl hij bij de voorrondes bij de eigen club nog zo makkelijk ging. Dat gold niet voor Chiel van der Geest (WVC). Die schoot ze meteen alle vijf in het doel en werd daarmee eerste bij de F-jongens. Sybe van der Brugge (Kickers’69) werd tweede, gevolgd door Finn van den Broeke (Woubrugge). Bij de F-meisjes was het pleit al snel belegd. Kioni (Dosr) wist alleen te scoren. In de shootouts met de drie andere meisjes werd Noortje Lemmers (Kickers ’69) tweede en Tess Akerboom (WVC) derde.

Sabotage

Was het sabotage? Wilde iemand de concentratie van een spelers beinvloeden. Plots viel de geluidsinstallatie uit. Nadat Jordy Klein, scheidsrechter en organisator bij gastvereniging Dosr de stekker weer in het stopcontact had gedaan, kon verder gegaan worden met het schieten in de D-categorie die bij de meisjes op naam kwam van Annebel Schoenderwoerd (ROAC), tweede werd Julia van der Zwaan (Kickers) en derde Noella Zuijdendorp (Woubrugge) Bij de jongen kwam op nummer een Lester Andrade (MMO), twee was Stef Janssen (Dosr) en derde Niels van der Luit (WVC).

Keihard

Stan Hoogenboom (WVC) en Richie van den Hoek (Kickers) schoten maar meteen bij de C-jongens alle vijf strafschoppen erin. Stan wist na de shoot outs de eerste plek te pakken. Derde werd Olaf Koek (Roac). Winnaar bij de D-jongens werd Sven Vons (Woubrugge), gevolgd door Rick van er Meer(ROAC) en Sten van Wijk (Kickers). Keihard vlogen de meeste schoten erin. Dat gold ook bij de meisjes. Of soms heel sneaky net langs de paal. Marin van der Meer (Dosr) werd tweede bij de C-categorie nadat in de shoot out Lieke Mooren (Kickers) effectiever bleek. Derde wed Milou Roos (WVC). MMO viel ook in de prijzen bij de meisjes met een eerste plek voor Romy van der Pouw Kraan bij de D-categorie. Mika Boer (Woubrugge) werd tweede en de deelneemster met de mooiste naam, Maria Louisa Bosman (WVC) won brons.

Volgend jaar vind de finale plaats in Woubrugge.