Weekendverslag: jeugdhandbal: eerste wedstrijd en spelfeest, Nederlands team, ruime overwinning dames senioren.

Jeugdteam handbal

oefeninterland29-11spelfeestroacbalgooien

Ondanks een slechte start op vrijdag, toen het weekend even helemaal in duigen leek te vallen, werd het een geweldig weekend. Er bleken nog andere tenues te zijn en een nieuwe EHBO koffer werd zeer snel geregeld. Zo bleek de autoinbraak het begin van een top en druk handbal weekend.
 
Zaterdag was eerst het spelfeest in Rijpwetering. Anouk en Laura deden hieraan mee. De eerste twee estafettes werden door het groepje waarin ze zaten gewonnen, het spel met pionnen omgooien ook, de wedstrijd werd gewonnen en het laatste estafettespel werd een gelijke stand. Er kwamen twee pieten langs en zij speelden zelfs de wedstrijd mee!
 
Daarna moesten de coaches Mieke en Paula snel door naar de oefeninterland van het Nederlands damesteam. Met in totaal drie kinderen van de jeugd en vier meiden van de senioren. Nederland maakte het, na een tegenvallend begin (1-6), toch nog spannend, kwam zelfs nog even op een voorsprong. Uiteindelijk werd het 29-29. De jeugd kon alvast goed zien hoe het er in 'het echt' aan toe gaat. Veel geleerd over de spelregels.
Na afloop natuurlijk naar de Mac. En op de terugweg moppen tappen.

Op zondag twee wedstrijden. Bij de eerste, tevens de eerste van de jeugd, was een massale opkomst van publiek.  De D-jongens van Saturnus waren te gast.

Wat ontzettend gaaf dat er zoveel al goed ging! Het overgooien, het vangen, het teruglopen, het verdedigen, het kijken naar elkaar, het helpen van elkaar enzovoorts. Dat er drie doelpunten zijn gemaakt komt door het goede samenwerken en de inzet van alle TIEN de kinderen. De foto's vind je hier.

De dames senioren moesten 's middags in Waddinxveen spelen. Het werd een hete wedstrijd, maar niet vanwege spanning.. Het werd uiteindelijk een duidelijke score, in het voordeel van de meiden van MMO; 4-25. Lekker veel trucjes oefenen en dingen uitproberen. En bij terugkomst in de kleedkamer lekker smikkelen van de pepernoten.

Oftewel: een succesvol, gezellig en zeer sportief handbalweekend!