Nieuws handbal

Informatie over jeugdhandbal

Jeugdteam

Op dit moment heeft MMO één C1 team, met 10 spelers. Dit zijn zowel jongens als meiden, zij zijn tussen 12 en 15 jaar oud. Een handbalteam moet uit minimaal 7 spelers bestaan.

Wat heeft jeugdhandbal te bieden?

Handbal is een snelle, tactische, veelzijdige team- en balsport. Het heeft een heleboel te bieden, hieronder een aantal van de velen voorbeelden;

- conditie opbouwen

- grove en fijne motoriek ontwikkelen

- leren samenwerken

- samen opbouwen van een echt teamgevoel

- kwaliteiten leren benutten en meer zelfvertrouwen krijgen

- uitlaatklep en gezelligheid met leeftijdsgenoten

- jaarlijks diverse uitjes met je teamgenoten (oa teamuitje, bezoek wedstrijd Nederlands handbalteam, zwemmen met MMO's jeugd (handbal en voetbal samen), jeugdquiz, jeugdkamp en handbaltoernooi bezoek)

Wat heb je nodig om te handballen?

- sportschoenen en sportkleding

- tijd om te trainen (dinsdag of vrijdag) en wedstrijden te spelen (zondagen)

- zin om veel nieuwe dingen te leren

Zin om eens te proberen?

Train 3x gratis mee en ervaar zelf hoe het is om te handballen. Je bent van harte welkom.

Je kunt gewoon langskomen tijdens een training, of je aanmelden via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0619452854 (Paula, één van de trainers) of via één van de jeugdhandballers (zie foto hieronder)

 

Trainingen

Op dinsdag  van 18.30-19.30 uur in Sporthal Oudendijk, Woubrugge

De trainingen worden gegeven door Mieke van Tricht (links) en Paula Wolvers. Mieke werkt als lerares in het basisonderwijs en werkt als vrijwilliger bij Heppie. Paula is afgestudeerd basisarts en werkt nu als arts-onderzoeker op afdeling met obese patiënten. Van beide trainers heeft MMO een recent VOG certificaat.

Wedstrijden

Bijna elke zondag speelt het jeugdteam competitie. Van eind augustus t/m half oktober op ons veld in Hoogmade. Van half oktober tot eind maart in de zaal in Woubrugge. En van begin april tot halverwege juni weer op ons veld.

 Lid worden?

Klik hier voor meer informatie over contributie en lid worden.

Handbalplezier tijdens de gymles, volgend seizoen twee jeugdteams?!

Tijdens de afgelopen twee gymlessen van meester Frank (combinatiefunctionaris de Tweesprong) hebben de leerlingen van de Esselyckerwoude school en Ter Does weer geoefend met handballen. Samen met een van de jeugdhandbaltrainers, Paula Wolvers.

Een kort verslag van de lessen
De eerste les hebben de kinderen spelenderwijs geoefend met vangen en gooien, schieten op doel, sprongschot, vrijlopen, tactiek met baltikkertje en het tienkeeroverspeelspel en richten bij het spel met de (skippy-, basket- en sneeuw)bal.

10929936 951181448233789 2822590653195999077 n10923537 886931324662442 2744577208250679747 n10363703 951181381567129 1462743306949098272 n

De tweede les draaide om balvaardigheid, techniek van gooien en het doen van wedstrijdjes. Zo konden de kinderen gaan zitten, liggen en opstaan terwijl ze bleven stuiteren. In tweetallen moesten ze in één minuut zo vaak mogelijk overgooien. Het record van de Esselyckerwoude school was 69 keer en van Ter Does 73 keer!

De kinderen hadden duidelijk al vaker wedstrijdjes gehandbald. Er werd goed vrijgelopen, samengespeeld en verbazingwekkend hard gegooid. En sommige van die kinderen doen nog geen teamsport.....!

Sommige kinderen wisten van zichzelf nog niet dat zij zo goed waren in handbal. Zo bleek een leerling met links en rechts evengoed te kunnen gooien en een keepster tot een katachtige redding in staat. Het leukste was dat de kinderen met samenspel, snel spelen, korte afstanden en elkaar helpen tot hele mooie acties kwamen.

Ook de de kleuters hebben spelletjes met handballen gedaan. Ze zongen afwisselend heel mooi en dan weer uit volle borst ‘Schipper mag ik overvaren’. Ze maakten het elkaar erg lastig door de verschillende opdrachten waarmee ze de bal naar de overkant moesten brengen. Bijvoorbeeld stuiterend, kruipend met de bal op de rug, achteruitlopend met de bal op het hoofd, met de bal achter de rug en tegelijkertijd hinkelend. Ze probeerden de grote sneeuwbal (de witte variant van de rode vuurbal van de Esselyckerwoude school) over de lijn van het andere team te gooien en rollen.

Als laatste spel moesten de kleuters van Hoogmade meer dan 30 ballen zo snel mogelijk terug brengen. ‘Wat een feest’, zo sprak een van de wijze kleuters, nadat de 30 kleurrijke ballen door de zaal waren verspreid.

Toekomst
Op de training van 15 februari waren vier kinderen die gezellig mee kwamen doen. Zo waren er al bijna twee complete teams. En dat laatste is het doel voor het volgende seizoen!

Vanaf eind maart gaan we met één gemengd team competitie spelen (9-12 jaar). 29 maart is de eerste wedstrijd op het sportpark van MMO. Met de jongere kinderen bezoeken we spelfeesten in de regio.

Meetrainen?
Iedereen kan een training mee komen doen. Tot en met 15 maart trainen we iedere zondag van 10-11 uur in de Schuur in Hoogmade.

Op 14 maart is er voor de kinderen onder de 9 jaar een gezellig spelfeest in Voorhout. MMO gaat hier naar toe. Bij voldoende kinderen zullen we met een tweede jeugdteam deelnemen aan de competitie.

PS. De 'thuis'wedstrijden tijdens het zaalseizoen zijn in Woubrugge, leuk als er dan ook Woubruggenaren met MMO meespelen!

Meer info?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Paula Wolvers: 06-19458254, Mieke van Tricht: 06-17310448

Ruime overwinning handbaldames SV MMO

Na een succesvolle ochtend jeugdhandbal spelfeest georganiseerd door de afdeling handbal van SV MMO mochten dames 1 spelen tegen SV Hillegom.

MMO ging snel van start door het maken van een aantal treffers. Goed samenspel, vrijlopen en kansen creëren. Vervolgens die kansen ook nog benutten. Dat lukte zeer goed. In de rust was de stand dan ook 6-12 in het voordeel van  MMO. De tweede helft lukte het Hillegom om wat te scoren waardoor zij ietsjes inliepen op de score. Echter lukte het MMO om kansen te blijven creëren en benutten, hierdoor wisten zij de voorsprong te behouden. Een aantal schoten vanaf afstand die er dan ook nog ingaan zorgen voor een zeer fijne uitslag, 27-18 in het voordeel van MMO.

Mede door de winst vorige week tegen ROWAH (5-25) zorgt MMO op deze manier dat zij op de eerste plaats in de competitie blijft staan met 8 punten uit 5 wedstrijden en een gunstig doelsaldo!

In 2015 staat de eerstvolgende wedstrijd gepland op 4 januari. Hopelijk weten de dames dit goede samenspel nogmaals  laten zien.

Weekendverslag: jeugdhandbal: eerste wedstrijd en spelfeest, Nederlands team, ruime overwinning dames senioren.

Jeugdteam handbal

oefeninterland29-11spelfeestroacbalgooien

Ondanks een slechte start op vrijdag, toen het weekend even helemaal in duigen leek te vallen, werd het een geweldig weekend. Er bleken nog andere tenues te zijn en een nieuwe EHBO koffer werd zeer snel geregeld. Zo bleek de autoinbraak het begin van een top en druk handbal weekend.
 
Zaterdag was eerst het spelfeest in Rijpwetering. Anouk en Laura deden hieraan mee. De eerste twee estafettes werden door het groepje waarin ze zaten gewonnen, het spel met pionnen omgooien ook, de wedstrijd werd gewonnen en het laatste estafettespel werd een gelijke stand. Er kwamen twee pieten langs en zij speelden zelfs de wedstrijd mee!
 
Daarna moesten de coaches Mieke en Paula snel door naar de oefeninterland van het Nederlands damesteam. Met in totaal drie kinderen van de jeugd en vier meiden van de senioren. Nederland maakte het, na een tegenvallend begin (1-6), toch nog spannend, kwam zelfs nog even op een voorsprong. Uiteindelijk werd het 29-29. De jeugd kon alvast goed zien hoe het er in 'het echt' aan toe gaat. Veel geleerd over de spelregels.
Na afloop natuurlijk naar de Mac. En op de terugweg moppen tappen.

Op zondag twee wedstrijden. Bij de eerste, tevens de eerste van de jeugd, was een massale opkomst van publiek.  De D-jongens van Saturnus waren te gast.

Wat ontzettend gaaf dat er zoveel al goed ging! Het overgooien, het vangen, het teruglopen, het verdedigen, het kijken naar elkaar, het helpen van elkaar enzovoorts. Dat er drie doelpunten zijn gemaakt komt door het goede samenwerken en de inzet van alle TIEN de kinderen. De foto's vind je hier.

De dames senioren moesten 's middags in Waddinxveen spelen. Het werd een hete wedstrijd, maar niet vanwege spanning.. Het werd uiteindelijk een duidelijke score, in het voordeel van de meiden van MMO; 4-25. Lekker veel trucjes oefenen en dingen uitproberen. En bij terugkomst in de kleedkamer lekker smikkelen van de pepernoten.

Oftewel: een succesvol, gezellig en zeer sportief handbalweekend!

Strakke verdediging, goed samenspel en de ballen erin gooien!

Afgelopen zondag 2 november hebben de MMO Dames 1 de tweede wedstrijd van het binnen seizoen gespeeld tegen WPK/Westlandia.

De eerste helft kwamen de dames al snel op een voorsprong. Door een strakke zes-nul verdediging en elkaar te helpen door rugdekking te geven zorgden zij ervoor dat WPK/Westlandia maar vijf doelpunten wist te maken. Zelf scoorden de MMO Dames twaalf doelpunten door fraai samenspel waarbij de gaten in de verdediging van de tegenstander werden opgezocht en de kansen goed werden benut!

De tweede helft ging nóg beter. MMO DS 1 bleef strak en consequent verdedigen waardoor er door de tegenstander weinig werd gescoord. De aanval van de MMO Dames zat er goed in. Door samenspel en beweging met dreiging ontstonden er gaten in de verdediging van WPK/Westlandia waardoor zowel de opbouwers, de hoeken, en de cirkelloopster, kansen kregen om te scoren. Deze kansen werden goed benut waardoor de eindstand uiteindelijk 27-13 werd in het voordeel van MMO!

Aangezien de eerste wedstrijd tegen VELO ook werd gewonnen hebben de dames tot nu toe alle punten binnen gehaald. MMO DS 1 is dan ook de koploper in de poule!

 

Gymles op basisscholen in Woubrugge en Hoogmade

Op 22 en 23 september heeft Mart Den Haan namens SV MMO afdeling handbal tijdens de gymlessen van groepen 3 t/m 8 in Hoogmade en Woubrugge (de Esselykerwoudeschool) gegeven. Mart is sinds dit seizoen de nieuwe trainer van de dames senioren handbal. Samen met combinatiefunctionaris Frank van de Tweesprong verzorgde hij de gymles. Hieronder schreef hij een kort verslag.

Even voorstellen mijn naam is Mart Den Haan en ik woon in Sassenheim.

Door MMO ben ik gevraagd om de kinderen uit Hoogmade en Woubrugge spelenderwijs kennis te laten maken met handbal en dat  heb ik gedaan. De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben handbalgym gekregen en de kinderen vonden het super leuk. We begonnen met een warming up en daarna deden we in verschillende vakken oefeningen. Een van de oefeningen was bijvoorbeeld om met de juiste techniek over te gooien. Het schieten vanaf de springplank vonden de meeste kinderen ook erg leuk. Na afloop kregen de kinderen een flyer mee.
Op 29 en 30 september kom ik nog eens tijdens de gymles. Dan zullen we het een stapje moeilijker maken. Dan krijgen de kinderen meer uitleg over de handbalregels en gaan wij ook een partijtje spelen.

Op dinsdagavond 7 oktober en 14 oktober  kunnen de kinderen gratis meetrainen op het echte handbalveld van MMO, van 18.30 tot 19.30 uur. Alle kinderen vanaf 5 jaar zijn welkom. Dan kun je gelijk trainsters Mieke en Paula leren kennen. Kom gewoon gezellig meedoen, niets is verplicht.

Nog nooit een handbalwedstrijd gezien? Kom dan de dames op 5 oktober om 11:30 uur aanmoedigen naar de overwinning tijdens de wedstrijd MMO DS1 - HVV'70 DS1.

Woubrugge. Één oefening per vak.P1030209P1030237P1030215

Handbal, een nieuw seizoen, een nieuwe start!

Het is alweer een aantal weken geleden dat de start was van het nieuwe handbalseizoen. Een start met het leuke nieuws dat Anja zwanger is. Ze zal hierdoor jammer genoeg een groot deel van het seizoen missen, maar wel om een leuke reden!

Vervolgens een start met een nieuwe trainer. Mart den Haan neemt het stokje over van Sabine. Sabine stopt met het geven van de trainingen. Echt afscheid nemen kan ze nog niet. We denken dat we haar best nog eens zullen zien bij MMO. Mart heeft een vliegende start gemaakt met alweer 4 trainingen. We zijn druk bezig om elkaar nog meer te vinden en nieuwe dingen te leren. Met Susanne hebben we een nieuwe aanwinst bij de handbal en ook hebben we er nóg een B-lid bij. Meer aanwinst is altijd welkom! En daar hoef je helemaal geen ervaring voor te hebben, alleen een goede dosis zin.

We zullen proberen regelmatig leuke verslagjes van wedstrijden te plaatsen. Hieronder de eerste geslaagde poging:

De eerste wedstrijd van het seizoen, tegen HVV’70, was meteen zichtbaar dat Sabine geen afscheid kon nemen. Als keepster heeft ze ons uit de brand geholpen. Hierdoor heeft Mieke eens in het veld gespeeld. Erg lang geleden, maar ze was het nog niet helemaal vergeten. Bij de wedstrijd hebben we eerst de lat en de paal warm gegooid, maar uiteindelijk ook nog een aantal doelpunten gemaakt. Deze wedstrijd hebben we winnend afgesloten.

De tweede wedstijd, tegen Foreholte, was de eerste thuiswedstrijd. Weer wennen en merken dat we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Sommige dingen lukken, maar ook dingen mislukken. Uiteindelijk geen slechte uitslag, maar wel net aan verloren. Volgende keer kunnen we ze hebben(?)!

De derde wedstrijd was een echte streekderby tegen ROAC. Beide teams kennen elkaar, sommige wat beter dan anderen. De eerste helft bieden we nog tegenstand, het staat in rust 10-12. De tweede helft was een stuk minder. We zijn met MMO wel topscoorders in een nieuwe sport, paalgooien! De paal en de lat hebben we meerdere malen geraakt. Is daar ook een competitie voor?

Nieuwe trainer handbal senioren

De afdeling handbal heeft een nieuwe trainer voor het damesteam. Mart den Haan uit Sassenheim is met ingang van het seizoen 2014/2015 de nieuwe trainer/coach.

Jeugdhandbal nieuws met oa: trainingen, zaalcompetitie?, lidmaatschap.

Laatste training
Afgelopen dinsdag was voor dit seizoen de laatste jeugdhandbaltraining. Vanwege de regen was de opkomst wat minder, maar toch vloog de tijd. Het was zomaar 19.35 uur! Elke training merken we dat er grote stappen worden gezet; qua spelinzicht, balvaardigheid, samenspel, vrijlopen, elkaar helpen, snelheid, tactiek en concentratie. De foto's vind je hier.
 
Wedstrijd tegen Northa
Jammer genoeg is het dit seizoen niet meer mogelijk om met Northa te trainen/wedstrijd te doen. Wel willen ze graag volgend seizoen met ons samen trainen en tegen ons spelen.
 
Volgend seizoen van oktober t/m maart competitie??
De basisschoolgymlessen, koningsspelen en de trainingen waren een groot succes. Een aantal van jullie heeft aangegeven volgend seizoen verder te willen met handballen. Wij willen dat graag mogelijk maken. Het eerste deel van het buitenseizoen (t/m oktober) willen we gebruiken om een team compleet te maken, zodat we ons tijdens het zaalseizoen in de competitie kunnen mengen. 
 
Vanaf dinsdag 23 september van 18.30 uur - 19.30 uur zullen er weer vier trainingen worden gegeven. Dan kunnen nieuwe kinderen ook kennis maken met handbal. Wil jij dan gaan trainen om vanaf eind oktober competitie te spelen? Geef dat dan nu alvast aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
 
Het aanbod staat ook al op de site van Sportfondsen Leiderdorp.
 
(Waarom) word jij lid?
Na afloop van de laatste training hebben we de kinderen die aanwezig waren een enquete meegegeven. We zijn erg benieuwd naar wat de kinderen van de trainingen vonden en wat er beter/anders kan. Wat deed je besluiten om wel of geen lid te worden? En waar kunnen we (in het vervolg misschien) rekening mee houden?
 
Lidmaatschap
Via het online formulier kun je je aanmelden en zien wat een lidmaatschap kost. Ben je al lid bij SV MMO? Je krijgt 75 % korting op de handbal (en ook andersom)!
 
Ballen 
De nieuwe jeugdballen zijn besteld!
 
Tenslotte
Wij wensen je een hele fijne en sportieve vakantie en hopelijk zien we je in september!