Wat is handbal?

Handbal is voor jong en oud. Je speelt met 7 mensen in het veld, waarvan één de keeper is. Alle andere teamleden zijn op dat moment wissel. Er mag onbeperkt gewisseld worden. Doel is van buiten de cirkel een doelpunt te maken. Je mag drie passen lopen met de bal, dan stuiteren zoveel je wilt, en dan nog eens drie passen lopen. Dan moet je de bal afspelen of in het doel gooien. Lees de spelregels voor de jeugd en de spelregels op de site van het NHV voor een volledige weergave of bekijk een wedstrijd van MMO!

Bij handbal werk je met plezier aan coördinatie, inzicht en tactiek, balgevoel, grove motoriek, conditie, samenspel en teamgevoel.

Samenstelling team:

Tot een bepaalde leeftijdscategorie mag een team uit jongens én meisjes bestaan. Daarna bestaat een team uit jongens óf meisjes.

Jeugd vanaf 9 jaar: een team bestaat uit minimaal 7 spelers.

Jeugd jonger dan 9 jaar: een team bestaat uit minimaal 5 spelers.

Trainen:

Senioren: Er wordt één keer per week getraind. Elke dinsdag vanaf 20 augustus van 19.30-21.00 uur (veld), 19.00-20.30 uur (zaal)

Jeugd vanaf 9jaar:  Veldseizoen; elke dinsdag van 18.00-19.00 uur op het sportveld van MMO. Zaalseizoen: Er wordt één keer per week getraind op dinsdag van 18.30-19.30 uur in Sporthal Oudendijk. 

Jeugd jonger dan 9 jaar: Er wordt één keer per week getraind. Er wordt regelmatig deelgenomen aan de minihandbalspelfeesten.

Wedstrijden:

Bijna elk weekend vanaf eind augustus tot begin juni wordt een wedstrijd gespeeld. Evenveel 'thuis' als 'uit'. De lokatie van de uitwedstrijden is afhankelijk van de poule binnen Zuid-Holland, tot maximaal in de regio Den Haag. Om beurten wordt er voor een rij(ou)ders gezorgd.

Competitie:

Gedurende het seizoen zijn er twee competities, de veldcompetitie en de zaalcompetitie. Vanaf september t/m oktober wordt er buiten op het veld gespeeld. Van oktober tot maart/april in de zaal en vanaf dat moment tot in juni weer buiten. 

Zowel de dames senioren als het jeugdteam nemen deel aan beide competities.

Voor de jeugd < 9 jaar geldt: er wordt regelmatig deelgenomen aan de minihandbalspelfeesten in de regio.

'Thuis' locatie:

Veldcompetitie Sportcomplex MMO Vlietkade 20, Hoogmade

Zaalcompetitie Sporthal Oudendijk, Woubrugge

Lid worden?

Er zijn diverse mogelijkheden om lid te worden bij MMO handbal:

* Handballer

* A-lid: Je mag alle wedstrijden en alle trainingen spelen.

* B-lid: Een baan met weekenddiensten? Drukke studie? Gescheiden ouders? Dan is dit lidmaatschap wat voor jou! Je mag bij alle trainingen meedoen en een beperkt aantal wedstrijden spelen. En daarom betaal je ook minder!

* Scheidsrechter (in overleg verzorgt MMO de opleiding)

* Trainer/Coach in geval van vacatures

* Supporter

* Nieuwe vrijwilliger

Vul dus snel het het inshrijfformulier in!

Handbalcommissie

De voorzitter van de handbalcommissie is vertegenwoordiger van de afdeling handbal in het hoofdbestuur. Deze persoon houdt de commissie op de hoogte van bestuurskwesties en houdt contact met het bestuur over verzoeken vanuit de commissie. Daarnaast bezoekt de voorzitter van de commissie externe vergaderingen.

Naast de voorzitter bestaat de commissie uit het wedstrijdsecretariaat, de scheidsrechterscoördinator en de aanvoerder. Andere leden bedenken en plannen activiteiten zoals de jaarlijkse klaverjasmarathon, de kerstactie, handbaldag, teamuitjes, wedstrijdbezoeken van Nederlands team, deelname toernooien en organiseren jeugdactiviteiten (onderdeel van jeugdcommissie van MMO)

Kantinediensten en schoonmaakdiensten worden eerlijk onder alle leden verdeeld.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze contactpagina